Předvánoční Vídeň

ubytování: bez ubytováníubytování: bez ubytování
strava: bez stravystrava: bez stravy
doprava: autokaremdoprava: autokarem
Zažijte s námi atmosféru předvánoční Vídně včetně tradičních vánočních trhů s punčem, marcipánem, pečenými kaštany a cukrovím. Zároveň poznáte to nejkrásnější z rakouské metropole.

Náš průvodce vás provede po těch nejkrásnějších místech Vídně. Uvidíte nádherné náměstí Marie Terezie a navštívíte Hofburg, jeden z největších palácových komplexů na světě, kde sídlili a vládli habsburští císaři. Dnes se zde nachází sídlo rakouského spolkového prezidenta, několik muzeí, Španělská jezdecká škola, kongresové centrum a starobylé Náměstí hrdinů Heldenplatz. Projdete se po Michalském náměstí, prohlédnete si kostel sv. Augustina, kde se vdávala Marie Terezie. Svatbu zde měl i francouzský císař Napoleon Bonaparte nebo rakouský císař Franz Josef s vévodkyní Alžbětou Bavorskou, známou jako Sisi.
Přes Lobkowiczké náměstí se dostanete k budově Dorotheum, což je největší dražební palác v zemi. Dále budete pokračovat přes Neuer Markt, kde je Císařská hrobka a po rušné Korutanské ulici se dostanete až k úchvatnému chrámu sv. Štěpána, který je symbolem Vídně. Zde budete mít 1,5 hodinovou přestávku s možností návštěvy trhů, muzeí a kaváren.

Zájemci pak mohou s průvodcem pokračovat po ulici Graben na náměstí Am Hof, kde je umělecký trh. Dále pak na náměstí Freyung s překrásnými šlechtickými paláci a starovídeňským trhem. Přes Minoritské náměstí s tamním kostele se dostanete až k budově Nové radnice, kde se nachází největší adventní trh celé Vídně. Zájemci si s průvodcem na cestě zpět k autobusu mohou projít slavnostně osvětlené ulice centra Vídně.

Doprava: autokarem

Nástupní místa : Ostrava (odjezd cca 3:25) , Frýdek - Místek (odjezd cca 3:45), Kopřivnice (odjezd cca 4:05), Frenštát pod Radhoštěm (odjezd cca 4:20), Rožnov pod Radhoštěm (odjezd cca 4:50), Valašské Meziříčí (odjezd cca 5:10), Vsetín (odjezd cca 5:30), Zlín (odjezd cca 6:00), Otrokovice (odjezd cca 6:15), Uherské Hradiště (odjezd cca 6:35)

Také možnost nástupních míst: Hranice na Moravě (odjezd cca 5:40), Přerov (odjezd cca 6:10), Olomouc (odjezd cca 6:40), Prostějov (odjezd cca 7:10), Vyškov (odjezd cca 7:30) a Brno (odjezd cca 8:00).

Program zájezdu

1. den: předpokládaný příjezd do Vídně cca 09:00 – 10:00 hod., okruh Vídní, prohlídka historického centra s průvodcem, osobní volno - návštěva muzeí, procházky Vídní a spousta možností k nákupům v hojných obchodech a krámcích. Odjezd z Vídně cca v 18:00 hodin, příjezd do nástupních míst asi ve 23:00 hodin.