Adventní Vídeň a Retz s průvodem čertů Krampuslauf Retz First Minute

ubytování: bez ubytováníubytování: bez ubytování
strava: bez stravystrava: bez stravy
doprava: autokaremdoprava: autokarem
Cena od 699 Kč

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.
First minute Adventní Vídeň a Retz s průvodem čertů Krampuslauf v Retzu, za super cenu!

Užijte si adventní Vídeň a k tomu nezapomenutelné čertovské zážitky - DOKONALÉ a HROZIVÉ MASKY ČERTŮ, ŘINČENÍ ZVONCŮ a ŘETĚZŮ SPOLU S PYROTECHNICKÝMI EFEKTY!

1. Program ve Vídni: cca 9.00 až 14.hod, odjezd do Retzu.
2. Příjezd do Retzu 15.30, Advent v centru Retzu, program s čerty od 16.30, odjezd z Retzu cca 18.30-19.h

Advent ve Vídni a v malebném příhraničním rakouském městečku Retz s tradičním průvodem čertů. Předvánoční adventní zájezd do hlavní rakouské metropole Vídně a městečka Retz - jedinečný zážitek předvánoční atmosféry a čertovské tradice za skvělou cenu.

Advent, to je ve Vídni romantika, tisíce světel a světýlek a poetické vánoční trhy. Tradičním vrcholem je vánoční trh na Vídeňském Radničním náměstí. Jen o pár kroků dále, u Uměleckohistorického muzea, stojí nová vánoční vesnička. Na překrásné náměstí Marie Terezie vás zve k adventní návštěvě padesát vánočních stánků s dárky a tradičními řemesly.
Vyhrává zde rakouská dechovka a vystupují gospelové pěvecké sbory a hudební skupiny.
Na adventním vánočním trhu na Spittelbergu najdete vedle umělecko řemeslných výrobků i keramiku a šperky ze stříbra a mosazi. Starovídeňský vánoční trh v poklidném Starém městě v ulici Freyung nabízí ručně malované vánoční svíčky, dřevěné hračky a proutěné zboží.

Prohlídka s průvodcem po Ringstrasse s výkladem - Budova vlády, Státní opera, barokní Karlskirche, výstavní pavilón Secession, Parlament, Burgtheater, Univerzita, Burza, dále bude následovat volno v centru Vídně k individuální návštěvě adventních trhů. Pro zájemce bude pokračovat prohlídka s průvodcem - procházka historickým středem - hotel Sacher, Augustiniánský kostel, Císařská hrobka, dóm sv.Štěpána, Korutanská třída a pěší zóna Na Příkopech, komplex Hofburgu.

Malebné příhraniční rakouské městečko Retz nabízí skutečný zážitek Adventu spolu s tradičním průvodem čertů Krampuslauf 2021.

Slevy

  • akční nabídka First / Last moment

Cena zahrnuje

  • doprava
  • zkušený průvodce
  • poplatky
  • pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh od 30,- Kč/os./den
  • o sobotách možnost přesunu metrem (cca 2€ jízda)

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Ostrava - FM - Příbor - NJ - (Frenštát, Rožnov, V.M.) - Hranice - Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno.
Další nástupní místa, např. Karviná, Havířov, Bohumín či Třinec jsou možná při nástupu alespoň 10 osob z jednotlivého místa. Předběžné časy odjezdů (budou upřesněny k jednotlivým nástupním místům před odjezdem): Ostrava 04:00, Olomouc cca 05:00

Program zájezdu

1. den: sobota:, Odjezd z Ostravy ve 4.00-4.30 (popř. dle upřesňujících pokynů, s ohledem na počet nástupních míst) 1. Program ve Vídni: 9.00 až 14.hod. Příjezd do Vídně. Prohlídka s průvodcem po Ringstrasse s výkladem - Budova vlády, Státní opera, barokní Karlskirche, výstavní pavilón Secession, Parlament, Burgtheater, Univerzita, Burza, dále bude následovat volno v centru Vídně k individuální návštěvě adventních trhů. Pro zájemce bude pokračovat prohlídka s průvodcem - procházka historickým středem - hotel Sacher, Augustiniánský kostel, Císařská hrobka, dóm sv.Štěpána, Korutanská třída a pěší zóna Na Příkopech, komplex Hofburgu, … Individuální volno v centru Vídně. Sraz 14.15 dle informace průvodce, odjezd do Retzu. 2. Program v Retzu s průvodem čertů Krampuslauf 2021: Prohlídka centra s tradičními adventními trhy. Kolem 16:30 h začíná průvod typických rakouských čertů Krampusů. Velkolepé shromáždění horských čertů. Čertovské řádění se dědí z generace na generaci, stejně jako obdivuhodné detailně vyřezávané masky z lipového nebo borového dřeva. Na masky se upevňují pravé beraní, mufloní, kamzičí nebo jelení i kozí rohy, které mohou být až metr dlouhé. Rohatí krasavci jsou opravdu strašidelní, takže jestli se někdo bojí našich českých čertů, setkání s těmi rakouskými pro něj bude náročná "stezka odvahy". Hrozivé masky, hlučné řinčení řetězů a zvonců, jekot a řev za doprovodu pyrotechnických efektů je nezapomenutelným zážitkem. Odjezd z Retzu po programu dle pokynů průvodce (cca 18.30)