Adventní Budapešť

ubytování: bez ubytováníubytování: bez ubytování
strava: bez stravystrava: bez stravy
doprava: autokaremdoprava: autokarem
Jednodenní zájezd do adventní Budapešti na vánoční trhy, které jsou jedny z nejkrásnějších a největších v celé Evropě.

Zažijte atmosféru vánočních trhů v jednom z nejkrásnějších měst Evropy v Budapešti. Úchvatné vánoční trhy nejsou rozmístěny na jednom místě nebo náměstí, ale jsou umístěny hned na několika místech v centru v těsné blízkosti. Prodejci jsou pečlivě vybírání komisí a vy si tak budete moci zakoupit originální místní výrobky.

Kromě vánočních trhů budete mít možnost vidět sídlo Maďarského parlamentu, které je největší a nejmajestátnější budovou v zemi. Je dlouhá 268 metrů, 96 metrů vysoká a nachází se v ní 691 místností. Jako inspirace pro stavbu posloužila budova Londýnského parlamentu.

Další zajímavou stavbou, kterou budete mít možnost vidět je Bazilika sv. Štěpána, která je největší sakrální budovou ve městě a pojme více než 8500 lidí. Nejpodivuhodnější vnitřní lákadlo je mumifikovaná ruka krále Štěpána, která je uložena v kapli svaté Pravice.

Na Hradním vrchu naleznete nádherný gotický Matyášův chrám, Rybářskou baštu nebo Královský palác (Budínský palác) ve kterém sídlí Národní galerie, Národní knihovna, Historické muzeum a Muzeum moderních dějin. Na Hradní vrch se nejlépe dostanete lanovkou.

Doprava: autokarem

Ostrava, Frýdek Místek, Kopřivnice, Nový Jičín, Frenštát, Rožnov, Valašské Meziříčí, Vsetín, Vizovice, Zlín, Otrokovice, Uherské Hradiště

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách dle nástupních míst. Příjezd do Budapešti. Prohlídka nejkrásnějších míst města – Budínský hrad, Matyášův chrám, Rybářská bašta, Bazilika sv. Štěpána a budova parlamentu. Poté návštěva trhů s individuálním volnem. Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příjezdu a odjezdu budou upřesněny v pokynech před zájezdem. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.